avatar

Hej igen,
mitt namn är Joel Baudin, 28 år gammal och här är mitt CV

Om mig

28 år gammal med intresse för snöiga bergssidor och musik. På min fritid gillar jag att vara aktiv då jag på vintern åker skidor mest hela tiden och när det är varmare är det löpning och golf som gäller. Jag gillar också att äta grönsaker och läsa om hur man kan vara mer produktiv på jobbet och i livet.

Utbildning

 • 1988

  Jag föddes i Örnsköldsvik

  En kall morgon i februari kom jag till världen i min hemstad, Örnsköldsvik. Mest känd för att producerat världskända hockeyspelare såsom Peter Forsberg, Markus Näslund och Sedinarna.

 • 2007

  Sammhällsvetenskapliga programmet International Class

  På gymnaiet valde jag ett samhällsvetenskapligt program som heter International Class. Syftet med detta är huvudsakligen att utveckla ens förmåga i det engelska språket. Därmed är majoriteten av kurserna på engelska och kräver engelskt tal vid genomförande. Detta gav mig ett starkt självförtroende i min engelska och har hjälpt mig stort när jag gett mig ut i en karriär inom IT där distribuerade team och kunder är normen.

 • 2011

  Systemvetenskapliga programmet med inriktning mot Design, Interaktion och Innovation

  Jag tog min kandidatexamen på Umeå Universitet i norra Sverige. Jag fann att denna utbildning gav mig bra verktyg för att fortsätta inom en karriär i IT-branschen. Det gav mig en stabil och bred akademisk grund tillsammans med specifika förmågor inom programmering, fokuserat på Java och web.

Erfarenheter

C4 Contexture AB, Umeå (förut en del av UDK AB)
2016 - nu
Systemutvecklare/Arkitekt
Ansvarig för utvecklig och förvaltning av kunders PIM- (Product Information Management) system. Uppgifter varierar från databasoptimering till användbarhet i frontend-gränssnittet. Systemet var uppgjort av en IBM-backend och applikation var Java med ett Flex/HTML GUI.
UDK AB, Umeå
2015 - 2016
Systemutvecklare/Arkitekt
Ansvarig för utvecklig och förvaltning av kunders PIM- (Product Information Management) system. Uppgifter varierar från databasoptimering till användbarhet i frontend-gränssnittet. Systemet var uppgjort av en IBM-backend och applikation var Java med ett Flex/HTML GUI.
Tieto Sweden AB, Sundsvall
2014 - 2015
Systemutvecklare/Arkitekt
Utvecklare och till viss del arkitekt inom ett team ansvarig för ett ett storskaligt self-service-system inom Telekombranschen. Arbetet var en uppdelning mellan regelrätt utveckling och systemdesign/arkitektur. Jobbade med en Java EE backend som i sin tur hade gränssnitt mot diverse webservicar. Användargränssnittet bestod av HTML/CSS/Javascript. Jag var också ansvarig för design och implementation av Jira som ett verktyg för att organisera team och visualisera deras arbete. Designade arbetsflödet och gränssnitt inom en leverans, dvs. hur arbete illustreras och kommuniceras mellan team.
UDK AB, Umeå
2012 - 2014
Systemutvecklare/Arkitekt
Ansvarig för utvecklig och förvaltning av kunders PIM- (Product Information Management) system. Uppgifter varierade från databasoptimering till användbarhet i frontend-gränssnittet. Systemet var uppgjort av en IBM-backend och applikation var Java med ett Flex/HTML GUI.

Projekt

Ski For Fun
2014 - nu
Grundare
Jag och två likasinnade vänner startade denna ideella organisation med målet att sprida glädjen vi känner när man åker skidor för kul. Vi fortsätter göra detta genom att anordna visningar av skidfilmer samt tävlingar med roliga och annorlunda koncept.
Lättelement AB
2013 - 2016
Webbutvecklare/admin
Överförde den gamla sidan till Wordpress med en HTML5/Responsiv layout. Jag fortsatte sedan arbetet med sidan för att utveckla dess användbarhet samt ansvarade för det regelbundna underhållet.

Kontakt

(+46)70 566 64 21
joel@joelbaudin.com
Twitter
https://twitter.com/JRBaudin
Facebook
https://www.facebook.com/joel.baudin
Skype
joel.baudin

Färdigheter

HTML5
JavaScript
Java
CSS
Leadership
SQL
Wordpress
Jira (Agile)
Git
SCRUM/Agile
PHP
Beginner
Proficient
Expert
Master

Språk

Svenska
Engelska

Intressen

Foto
Skidåkning
Programmering
Musik
Golf
Friluftsliv
Grafisk design
Ny Teknik